Rapea tofu ja värikkäät kasvikset tekevät tästä kulhoruoasta herkullisen ja terveellisen arkisuosikin.
🕕 1 h
👩🍳 4 hlö

Tofu 400 g
Basmatiriisi 3 dl
Kypsiä avokadoja 3 kpl
Porkkana 500 g
Punakaali 1 kpl (pieni)
Bataatti 2 kpl
Chili 1 kpl
Hummus 225 g (esim.Baba Original)
Cashew-pähkinöitä
Balsamico
Kasvisliemikuutio 1 kpl
Mustapippuria
Suolaa
Hunajaa
Oliiviöljyä
Poista tofu pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa 3–4 osaan. Kääri palat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin, aseta päälle paino (esim. leikkuulauta) ja anna kuivua noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatit ja porkkanat, leikkaa ne pieniksi paloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paista uunissa, kunnes kasvikset ovat pehmeitä – paistoaika riippuu palojen koosta.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan - lisää keitinveteen kasvisliemikuutio maustamaan riisiä.
Suikaloi punakaali ja mausta se suolalla, pippurilla ja balsamicolla.
Paista kuivattu tofu pannulla kullanrapeaksi ja lisää suola.
Paloittele chili ja avokadot. Kokoa annos kulhoon: lisää riisi pohjalle ja muut ainekset päälle. Viimeistele annos valuttamalla siihen hieman hunajaa tuomaan makeutta.
Lisää kommentti
Kommentit