Hernekeitto on lämmin ja ravitseva ruoka, joka sopii täydellisesti arjen kiireisiin tai kylmiin talvipäiviin. Muistathan laittaa herneet likoamaan ajoissa! Herneiden liotusaikaan kannattaa tarkistaa valmistajan ohjeet.
🕕 liotusaika yön yli, keittoaika 2h
👩🍳 4hlö

Kuivattuja herneitä 500 g
Vettä 2 l
Sipuli 1 kpl
Soijarouhe 1 dl
Kasvisliemikuutio 1 kpl
Suola 1 tl
Meirami 1 rkl
Mustapippuria pari rouhaisua
Sinappi 2 rkl
Tarjoiluun ruisleipää
Huuhtele herneet ja laita ne kattilaan. Lisää 2 litraa vettä ja liota herneitä yön yli.
Herneiden liottua, aseta kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, pienennä lieden lämpöä ja anna keiton kiehua hiljakseen kannen alla tunnin ajan.
Hienonna sipuli ja lisää se keittoon tunnin kiehumisen jälkeen. Lisää myös soijarouhe ja liemikuutio. Anna keiton kiehua vielä toisen tunnin ajan. Jos keitto sakenee liikaa, lisää vettä. Keittämisen loppuvaiheessa lisää mausteet ja sinappi. Tarjoa keitto ruisleivän kera.
Jos pannarihammasta kolottaa keiton jälkeen, vegaanisen pannukakun ohje löytyy esimerkiksi täältä:
Lisää kommentti
Kommentit