Pyörykät ja muusi kuuluvat monen lemppariruokiin! Tällä reseptillä teet pienellä vaivalla maukasta kotiruokaa.
🕛 1h
👩🍳 4hlö
Pyörykät:
Soijarouhe 2,5 dl
Sipuli 1 kpl
Valkosipulinkynsi 1 kpl
Korppujauho 1dl
Perunajauho 1 rkl
Valkosipulijauhe 2tl
Paprikajauhe 1 tl
Mustapippuria ripaus
Kiehuva vesi 2,5 dl
Soijakastike 3 rkl
Oliiviöljy 1 rkl
Muusi:
Jauhoisia perunoita 1,5 kg
Kauramaito n.4dl
Suolaa
Ruskeakastike:
Voi 50g
Vehnäjauho 3 rkl
Vesi 4 dl
Kaurakerma 2,5 dl
Kasvisfondi n.1rkl
Ripaus mustapippuria
Suolaa

Hienonna sipuli pieniksi paloiksi. Mittaa kulhoon soijarouhe, korppujauho, valkosipuli, perunajauhot ja mausteet. Lisää joukkoon silputtu sipuli. Kaada seokseen kiehuva vesi, soijakastike ja oliiviöljy, ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia.
Tällä välin kuori perunat ja laita ne hellalle kiehumaan. Perunoiden kypsymisaika riippuu perunoiden koosta, joten kokeile haarukalla, milloin perunat ovat kypsiä. Perunoiden kypsyttyä kaada vesi pois ja muussaa ne survimella. Tämän jälkeen sekoita perunoihin vähitellen kauramaito ja suolaa makusi mukaan, muusia koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
Perunoiden kiehuessa muotoile tekeytyneestä soijarouhemassasta käsin pieniä pyöryköitä ja paista niitä noin 5 minuutin ajan kuumassa öljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Poista pyörykät pannulta ja valmista ruskeakastike. Laita voi kuumalle pannulle ja anna sen sulaa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele, kunnes seoksen väri on tummanruskea. Kaada vesi pannulle ja jatka sekoittelua koko ajan, kunnes jauhot ovat sekoittuneet veteen. Lisää joukkoon myös kaurakerma, kasvisfondi ja mustapippuri. Anna kiehua hetken aikaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Sekoita pyörykät kastikkeeseen ja tarjoile perunamuusin kera.
Lisää kommentti
Kommentit