Tässä uunissa valmistuvassa linssisalaatissa ei puutu makua eikä väriä. Salaatti viimeistellään Mö Chavrella ja granaattiomenan siemenillä.
🕛 työaika 45min
🌡 odotusaika 45min
👩🍳 4 hlö

Porkkana 500g
Punajuuri 400g (n.2 kpl)
Bataatti 300 g (n.1 kpl)
Punaiset linssit suolaliemessä 1 prk 380g (esim. Coop)
Mö Chavre 180g 1 pkt
Granaattiomena 1 kpl
Hunaja
Balsamico
Suola
Mustapippuri
Oliiviöljy
Kastike:
Oatly Havregurt Turkkilainen 400g
Minttu (kuivattu) 2 rkl
Puolikas sitruuna
Persiljaa koristeeksi

Kuori porkkanat, punajuuret ja bataatti, ja paloittele ne. Voit jättää bataatin kuutiot hieman suuremmiksi, itselläni ne kypsyivät muita nopeammin. Levitä kasvikset uunipellille ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tällä välin voit irrottaa siemenet granaattiomenasta, huuhdella linssit juoksevan veden alla ja valmistaa kastikkeen. Sekoita Oatly Havregurtin sekaan kuivattu minttu ja puolikkaan sitruunan mehu. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Kun kasvikset ovat kypsyneet, nosta pelti pois uunista ja kaada kasvisten päälle hunaja ja balsamico. Siirrä kasvikset tarjoilukulhoon. Kokoa niiden päälle muut aineet kerroksittain: linssit, chavre ja granaattiomenan siemenet. Koristele kastike tuoreella persiljalla ja tarjoile salaatin kera.
Lisää kommentti
Kommentit