Lämmin linssisalaatti

Julkaistu 7. maaliskuuta 2025 klo 8.00

Tässä uunissa valmistuvassa linssisalaatissa ei puutu makua eikä väriä. Salaatti viimeistellään Mö Chavrella ja granaattiomenan siemenillä.

🕛 työaika 45min

🌡 odotusaika 45min

 

👩‍🍳 4 hlö

Porkkana 500g

Punajuuri 400g (n.2 kpl)

Bataatti 300 g (n.1 kpl)

Punaiset linssit suolaliemessä 1 prk 380g (esim. Coop)

Mö Chavre 180g 1 pkt

Granaattiomena 1 kpl

Hunaja 

Balsamico

Suola

Mustapippuri

Oliiviöljy

 

Kastike:

Oatly Havregurt Turkkilainen 400g 

Minttu (kuivattu) 2 rkl

Puolikas sitruuna

Persiljaa koristeeksi

 

Kuori porkkanat, punajuuret ja bataatti, ja paloittele ne. Voit jättää bataatin kuutiot hieman suuremmiksi, itselläni ne kypsyivät muita nopeammin. Levitä kasvikset uunipellille ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tällä välin voit irrottaa siemenet granaattiomenasta, huuhdella linssit juoksevan veden alla ja valmistaa kastikkeen. Sekoita Oatly Havregurtin sekaan kuivattu minttu ja puolikkaan sitruunan mehu. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Kun kasvikset ovat kypsyneet, nosta pelti pois uunista ja kaada kasvisten päälle hunaja ja balsamico. Siirrä kasvikset tarjoilukulhoon. Kokoa niiden päälle muut aineet kerroksittain: linssit, chavre ja granaattiomenan siemenet. Koristele kastike tuoreella persiljalla ja tarjoile salaatin kera.

Lisää kommentti

Kommentit

Ei vielä kommentteja.