Tähän täyteläiseen quorn-risottoon pehmeyttä tuo samettinen ruokafraiche.
🕛🕛🕛 työaika 1h
👩🍳 4 hlö
Salottisipuli 1kpl
Quorn-kuutiot 300g pakaste
Risottoriisi 4dl (esim.Arborio)
Ruokafraiche (esim. Oddlygood Planti Dream Fraiche Soy) 200g
Herne-maissi-paprika 200g pakaste
Puolikas sitruuna
Kasvisliemikuutio
Kuuma vesi 1l
Kurkuma 1tl
Rouhaisu mustapippuria
Oliiviöljy 3 rkl
Persiljaa koristeluun

Paloittele salottisipuli pieniksi kuutioiksi. Paista quorn pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada seos erilliseen astiaan.
Lisää pannulle pilkottu salottisipuli sekä öljy ja kuullota pari minuuttia. Lisää riisit ja paista hetken aikaa, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa. Lisää riisin sekaan kauhallinen kerrallaan kuuma vesi, johon on liotettu kasvisliemikuutio. Älä lisää vettä ennen kuin edellinen kauhallinen on kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele koko ajan. Valmistusajat saattavat vaihdella lajikkeen mukaan, joten tarkista riisin kypsennysaika paketin kyljestä.
Keiton loppuvaiheessa lisää quorn-sipulisekoitus, herne-maissi-paprika-seos, puolikkaan sitruunan mehu ja creme fraiche. Mausta kurkumalla ja mustapippurilla. Lisää suolaa maun mukaan.
Viimeistele annos tuoreella persiljalla ja nauti!

Lisää kommentti
Kommentit